Ultima ora

Şoferii amendaţi în UE nu mai scapă de amenzi. Aviz celor care conduc maşini înmatriculate în Bulgaria


Şoferii români care vor încălca legislaţia rutieră atunci când se află pe teritoriul unui alt stat european nu vor mai avea nicio şansă să scape de amenzi, scrie economica.net.

Statul român va crea o instituţie şi proceduri cu ajutorul cărora şoferii indisciplinaţi vor plăti sancţiunile. Aviz românilor cu maşini înmatriculate în Bulgaria.

Comisia Europeană a aprobat o Directivă (413/2015) care reglementează modalitatea prin care statele membre vor face schimburi de informaţii privind încălcările normelor de circulație care afectează siguranța rutieră. Se urmăreşte astfel ca şoferii indisciplinaţi, ce comit infracţiuni rutiere pe raza unor state membre, altele decât ţara de origine, să fie amendaţi. Statele membre trebuie să asigure intrarea în vigoare a actelor cu putere de lege și a actelor administrative necesare pentru a se conforma  directivei până la 6 mai 2015.


Ce nu trebuie să faceţi pe drumurile publice comunitare
Directiva se aplică şoferilor care se fac vinovaţi de exces de viteză; nefolosirea centurii de siguranță; nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului; conducerea sub influența alcoolului;  conducerea sub influența drogurilor nefolosirea căștii de protecție; utilizarea unei benzi interzise şi folosirea ilegală a unui telefon mobil sau a altor dispozitive de comunicare în timpul conducerii.
Materialul integral poate fi accesat pe economica.net.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lumea Constantei Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Imagini pentru teme create de Jason Morrow. Un produs Blogger.