Ultima ora

Vocea Constanţei: Iosif Mandache, participant la Tabăra de vară pentru cercetaşi a MapN-„Mi s-a oferit o șansă pentru a mă autodepăși”

Taberele organizate în urmă 15 – 20 de ani, încărcate de amintiri şi distracţii simple revin, încet, încet, în peisajul actual al adolescenţilor. Şi asta datorită unei iniţiative, care se află deja la a noua ediţie, a Ministerului Apărării Naţionale, a Taberei de Vară pentru Cercetaşi, scrie Vocea Constanţei.



Cei mai buni 42 de elevi de gimnaziu şi liceu din toată ţara au petrecut o săptămână de neuitat la Predeal, găzduiţi de militarii Batalionului 21 Vânători de Munte „General Leonard Mociulschi” şi de Cabana Forban a Clubului Sportiv al Armatei „Steaua” Bucureşti. Singurul elev din Constanţa care a participat la această inedită tabără este Iosif Mandache, cel mai bun dintre constănţenii care au aplicat, singurul care a întrunit toate condiţiile privind performanţa şcolară, aptitudinile sportive, conduita – solicitate de Minister, ales după o selecţie ce s-a întins pe câteva luni. 

Elev în clasa a şaptea la Liceul Teoretic „Traian”, Iosif pare un copil atipic pentru adolescenţii de astăzi: preferă activităţile sportive, îşi doreşte să aibă performanţe deosebite şi să-şi găsească un rost în viaţă. Împreună cu cei şapte fraţi ai săi este implicat în activităţi de voluntariat, ajutând copiii, prin joc, să-şi depăşească diferite probleme emoționale. Iosif ne-a împărtăşit cea mai frumoasă experienţă a vieţii lui de adolescent, până acum, prima lui tabără și întâlnire cu muntele.

Materialul integral pe voceaconstantei.ro.


Postat: 23 august 2015

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lumea Constantei Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Imagini pentru teme create de Jason Morrow. Un produs Blogger.