Ultima ora

Revista presei: Vocea Constanţei - Directorul Fundaţiei Baylor Marea Neagră despre oameni, comportamente sociale şi ajutor necondiţionat

Chiar dacă conduce o echipă de 40 specialişti, Ana Maria Schweitzer este departe de modelul directorului care te priveşte sus, scrie voceaconstantei.ro.


Cu vorbe frumoase şi delicate vorbeşte despre misiunea pe care a început-o în 1999 în scopul ajutorării persoanelor infectate cu HIV, prin Fundaţia Baylor Marea Neagră şi despre provocările pe care le-a avut în timpul anilor în care s-a dedicat unei cauze lăudabile, ocolite şi de oameni şi chiar de sistem. Înfiinţată în 2001, sub aripa fundaţiei mamă din Statele Unite, Baylor este primul centru ce are ca scop micșorarea impactului bolilor infecțioase ca HIV, hepatitele virale, tuberculoza și bolile cu transmitere sexuală. În America, Colegiul de Medicină Baylor este unul din cele mai bine cotate, fiind legat de Texas Children Hospital, aflat în topul primelor 10 spitale pediatrice din SUA. Centrul din România a fost primul din afara Huston-ului. Ana-Maria este implicată total în viaţa fundaţiei, iar roadele se văd de la an la an. În prezent, Baylor susține trei centre de testare și deconsiliere rapidă în regiunea Dobrogea (primele din țară), un laborator mobil pentru testare și un Complex Rezidențial pentru tineri vulnerabili. Pentru a-i ajuta mai mult pe bolnavii cu hepatită B şi C clinica se extinde cu un etaj, iar de anul viitor aceştia vor avea un spaţiu special, doar pentru ei.


Materialul integral pe voceaconstantei.ro.

Postat: 10 octombrie 2015

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lumea Constantei Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Imagini pentru teme create de Jason Morrow. Un produs Blogger.