Ultima ora

Atenţionare meteo. Avertizare de vreme rea pentru Sud-Estul României. Când începe şi când se termină

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare Cod Galben numărul 1 pentru intervalul azi ora 12.30 - mâine ora 10.00.

Fenomene : ploi însemnate cantitativ, intensificări ale vântului
În intervalul menţionat, ploile se vor intensifica şi se vor extinde în jumătatea sudică a ţării. În Banat, Oltenia, nordul Munteniei, se vor cumula cantităţi de apă de 20...25 l/mp şi izolat, îndeosebi în Munţii Banatului şi în Carpaţii Meridionali, peste 40...50 l/mp. La munte, la peste 1800 m, în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică (10/11 octombrie), precipitaţiile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare.
Vântul se va intensifica în sud-vestul şi sudul teritoriului, cu viteze la rafală de 50...55 km/h, iar în sudul Bantului şi pe creste, va depăşi temporar 70 km/h.


Aceeaşi instituţie a emis şi atenţionarea meteo Cod Galben numărul 2 valabilă de mîine, duminică 11 octombrie, până luni la ora 18.00.
Fenomene : ploi însemnate cantitativ, intensificări ale vântului, răcire accentuată şi ninsori
În intervalul menţionat vor fi precipitaţii în toată ţara, iar cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi izolat 50 l//mp, mai ales în jumătatea sudică şi în zonele de munte.
Vor fi ploi, dar în zona Carpaţilor Orientali vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă. 
Precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare se vor semnala şi în zonele montane înalte din restul ţării, în jumătatea de nord a Moldovei şi trecător în estul şi sud-estul Transilvaniei.
Vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, depăşind temporar 60...70 km/h, îndeosebi în sud, sud-est şi în zonele de munte.
Procesul de răcire se va accentua, iar vremea va deveni deosebit de rece în toate regiunile, dar mai ales în cele extracarpatice.


Postat: 10 octombrie 2015

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lumea Constantei Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Imagini pentru teme create de Jason Morrow. Un produs Blogger.