Ultima ora

Strutinsky a fost arestat


Omul de afaceri Sorin Strutinsky, a fost arestat în dosarul de trafic de influenţă în care este acuzat că a primit peste 2 milioane de euro ca să intervină la instituţii publice pentru plata unor lucrări. Decizia aparţine Tribunalului Bucureşti şi nu este definitivă, putând fi contestată la Curtea de Apel.

Preşedintele CVM Tomis Constanţa a fost reţinut ieri de DNA. Apropiatul lui Mazăre este  acuzat că ar fi primit peste 2 milioane de euro ca să intervină la funcţionari din mai multe instituţii pentru ca firma denunţătorului, care avea contracte cu acestea, să îşi primească banii stipulaţi pentru lucrări.

Potrivit procurorilor, "în perioada 2009 - 2013, Strutinsky a pretins şi primit sume de bani, de la reprezentantul unei societăţi comerciale care avea contracte de executare lucrări cu Direcţia Apelor Dobrogea Litoral (DADL), Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime S.A. Constanţa, Compania Naţională Administraţia Canalelor Navigabile S.A. Constanţa. În schimb, el a promis că îşi va exercita influenţa asupra funcţionarilor instituţiilor respective, astfel încât societatea denunţătorului să îşi primească banii stipulaţi în contractele respective."

DNA mai arată în comunicat că banii au fost primiţi de Strutinsky în contul unor societăţi comerciale indicate de el, iar pentru justificarea acestor transferuri, inculpatul a determinat reprezentanţii acestor societăţi să falsifice mai multe contracte care să ateste operaţiuni cu caracter fictiv. În acest mod, banii au fost reintroduşi în circuitul civil, cunoscând că provin din săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

Procurorii DNA au făcut percheziţii, azi, la sediul Primăriei Constanţa, precum şi la sediile mai multor firme, între care şi SC Soti Cable Neptun SRL, a omului de afaceri Sorin Strutinsky, fiind verificate contractele încheiate între acestea şi primărie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lumea Constantei Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Imagini pentru teme create de Jason Morrow. Un produs Blogger.