Ultima ora

Preşedintele Turciei, Suleyman Demirel, a murit. Vezi când a vizitat Constanţa şi Medgidia

Fostul şef al statului turc a fost internat în urma unei infecţii respiratorii. Demirel a fost preşedinte al Turciei între 1993 şi 2000, potrivit România TV.

Anterior, el a avut cinci mandate de premier, dintre care două sfârşite prin lovituri de stat date de armată. Cunoscut şi ca "Baba" sau "Tata" în rândul susţinătorilor săi, el s-a aflat la putere într-o perioadă de coaliţii instabile în această ţară membră NATO.
Născut în 1924, acest conservatoare pragmatic și-a început cariera politică în 1960, după prima lovitura de stat militară.
Două dintre mandatele sale în fruntea guvernului au fost întrerupte de alte două lovituri de stat militare, una în 1971, cealaltă în 1980.
Lăudat pentru abilitățile sale oratorice, Demirel — supranumit de simpatizanții săi s-a retras din viața politică după finalul mandatului său prezidențial, dar a continuat să ofere consiliere politicienilor turci.

Potrivit informaţiilor pe care le avem fostul preşedinte Demirel a făcut ă ovizită la Constanţa şi Medgidia la finele lunii martie 1994.

Aceasta fiind prima vizită a unui preşedinte al Turciei în acest oraş. Preşedintele Turciei a participat la slujba de vineri în Geamia Mecidiye din localitate, fiind cel dintâi şef de stat care a intrat în acest lăcaş de cult.

După-amiază, S. Demirel a vizitat municipiul Constanţa. Înaltul oaspete a fost însoţit de ministrul afacerilor externe, Teodor Meleşcanu, de consilierul prezidenţial Victor Opanschi, de deputatul Tasin Gemil şi de alte persoane oficiale.


Postat: 17 iunie 2015

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lumea Constantei Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Imagini pentru teme create de Jason Morrow. Un produs Blogger.