Ultima ora

Se va restaura Cazinoul din Constanţa. Şi se va distruge Piaţa Ovidiu recent modernizată

Cazinoul de Constanţa se va restaura. Nu ştiu când dar se pare că se va restaura.
Ministerul Dezvoltării a fost mandatat să restaureze edificiul, după ce aleşii locali au votat trecerea Cazinoului din Constanţa la această structură a statului.


 În urmă cu puţin timp au şi fost alocate fondurile în cuantum de 9,5 milioane de euro.
„A fost avizată documentația DALI (n.r. - Documentația de Avizare a Lucrărilor de Intervenție) pentru 9,5 milioane de euro, alocați de minister prin Compania Națională de Investiții. Putem merge mai departe. E o etapă mult mai avansată decât cea precedentă”, a declarat viceprimarul municipiului Constanța.


Parcă în urmă cu câteva zile citeam pe nu ştiu unde că prima licitaţie sau ce o fi s-a amânat din cine ştie ce motive.
Dar stau şi mă întreb, pentru că şi pe mine m-a întrebat voalat, un cititor de-al meu: Cum se va reabilita Cazinoul? 
 
Păi hai să vedem ce modalităţi ar fi. Pentru o astfel de lucrare sunt necesare zeci de tone de materiale de construcţii diverse: ciment, nisip, betoane diverse, scânduri, fier beton, şi alte multe din astea pe care nu le ştiu eu. De la Cazinou este necesar a se transporta resturile din demolare: alte zeci de tone.
Cu ce se pot transporta? Cu autobasculantele şi cu autobetonierele? Ce tonaj pot avea acestea? Păi ar fi necesar astfel de autospeciale de maxim 3,5 tone.


Dar aşa se va face? Eu nu sunt specialist. Sunt alţii. Eu doar îmi pun întrebări. Şi le pun şi altora. Pe unde se vor transporta toate aceste materiale şi reziduuri cu autospecialele de care vorbesc.
Păi prin faţa Cazinoului. Venind dinspre Poarta 1 pe lângă restaurantul Vraja Mării sau dinspre Portul Tomis pe lângă Comandamentul Flotei. Dar, cel mai sigur, dinspre Poarta 1 către Cazinou-Acvariu.
Mă refer aici strict la traseul scurt. În rest de unde şi către unde nu mai ştiu.
 
Adică se va distruge o mare parte a Pieţei Ovidiu modernizată de curând cu nu ştiu câte milioane de euro. Cea din faţa Cazinoului care face parte integrantă din acelaşi proiect de reabilitare a Pieţei Ovidiu.


Că aşa e la noi. Le gândim...
Ar mai fi o cale. Dar este posibil? Pe calea apei. Nu ştiu dacă ar fi vreo ambarcaţiune tehnică astfel dotată încât să poată pătrunde atât de aproape să facă toate operaţiunile tehnice unor astfel de lucrări. 

Dar şi pe calea aerului. 

Aşteptăm cu interes opinia specialiştilor. 

NOTĂ: pentru că tot au existat nişte neînţelegeri. Eu mă refer, aşa cum am şi scris, la transportul materialelor. La pavele, traseee de circulaţie, mobilierul urban, chioşcuri, etc.  




Postat: 4 august 2015

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lumea Constantei Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Imagini pentru teme create de Jason Morrow. Un produs Blogger.