Ultima ora

Curtea Suprema judeca azi cererea DNA de prelungire a arestarii preventive a lui Radu Mazare

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a amanat pentru marti judecarea cererii Directiei Nationale Anticoruptie de prelungire a arestarii preventive fata de primarul municipiului Constanta, Radu Mazare, cercetat pentru trei infractiuni de luare de mita, doua de conflict de interese si abuz in serviciu, scrie Agerpres.

De asemenea, in dosar se solicita si prelungirea mandatului fata de omul de afaceri Sorin Strutinsky, arestat preventiv si in alta cauza.

In 2 aprilie, instanta suprema a decis arestarea preventiva pentru 30 de zile a celor doi dupa ce a admis o contestatie a DNA. Anterior, pe 18 martie, un alt complet hotarase ca Radu Mazare sa fie cercetat in libertate.

Potrivit DNA, in perioada 2006-2009, Radu Mazare, beneficiind de ajutorul lui Sorin Strutinsky, a solicitat si primit circa 2 milioane de euro de la reprezentantii a doua societati comerciale, in scopul facilitarii emiterii documentatiilor de urbanism necesare dezvoltarii unor proiecte imobiliare de tip mall, pe care aceste firme intentionau sa le dezvolte in Constanta.

Postat: 28 aprilie 2015

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lumea Constantei Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Imagini pentru teme create de Jason Morrow. Un produs Blogger.