Ultima ora

Soluţii pentru finanţarea sportului din Constanţa. Cine spune că le are. Iată detaliile

De când a beneficiat de sprijinul Consiliului Județean Constanța, sportul constănțean a obținut performanțe remarcabile, unice în istoria anumitor cluburi locale. 


Din nefericire, potrivit declarațiilor vicepreședintelui Consiliului Județean, Cristinel Dragomir, legea interzice asociațiilor, fundațiilor și cluburilor, aflate în litigiu cu instituția Consiliului Județean, să primească finanțare de la bugetul județean.
Așadar, întrucât Consiliul Județean se află în litigiu cu toate cluburile pe care le-a finanțat deja (datorită rapoartelor Curții de Conturi), activitatea sportivă constănțeană este condamnată fie să iasă din zona de performanță națională și internațională, fie să se suspende temporar, fie să se închidă definitiv. Doar, în aparență. Spunem în aparență, întrucât, dacă se dorește cu adevărat, sportul constănțean poate fi salvat. Iată cum:
  1. Finanțarea cluburilor care nu sunt în litigiu cu Primăria/Consiliul Local Municipal Constanța, din bugetul municipiului Constanța;
  2. Finanțarea cluburilor care sunt în litigiu cu Consiliul Județean Constanța și Consiliul Municipal Constanța de către firmele beneficiare de contracte generoase din bani publici, după cum urmează:
  1. Handbal Club Municipal Constanța – Polaris M Holding;
  2. Club Sportiv Rugby Județean Constanța – S.C. Pomacost S.A.;
  3. Club Volei Municipal Tomis Constanța – S.C. Expertissa Constanța S.R.L.;
  4. Club Sportiv Volei 2004 – S.C. Mobitom S.A.;
  5. Club Sportiv Baschet Farul Constanța – S.C. Mara Construct S.R.L.;
  6. Club Sportiv Universitar Neptun – S.C. Tomis Rent S.R.L.;
  7. Asociaţia Club Sportiv „Şcoala de Fotbal Farul Constanţa 2010” – Shapir Structures sau S.C. Al Stom Company S.R.L.;
  8. Asociaţia Judeţeană de Rugby Constanţa – S.C. Stop S.R.L sau S.C. Rom Coman S.R.L.;
  9. Direcția Județeană pentru Sport și Tineret – a funcționat foarte bine și fără sprijinul Consiliului Județean Constanța, deci se poate și fără bani de la județ;
  10. Fundația pentru Promovarea Sportului Constănțean – înainte de a se indentifica surse de finanțare, această fundație ar trebui să prezinte un raport public al felului cum s-au cheltuit fondurile primite de la înființare și până în prezent.
  Dacă aceste firme (lista lor, de notorietate, este mult mai lungă), care au câștigat contracte generoase de la Consiliul Județean, respectiv Primărie/Consiliul Municipal, ar da o mână consistentă de ajutor cluburilor sportive constănțene, cel puțin până când acestea își rezovă litigiile cu instituțiile finanțatoare, credem că sportul constănțean ar putea fi salvat, ba chiar ar putea rămâne în zona de performanță și pe viitor.
Mihai PETRE
Președinte M10 Constanța

sursa foto: antidrog constanta

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lumea Constantei Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Imagini pentru teme create de Jason Morrow. Un produs Blogger.