Strategul şi mentorul lui Radu Mazăre ar fi împlinit 73 de ani. Are bust în curtea spitalului judeţean Constanţa

Corneliu Dida s-a născut la 26 mai 1942, într-o familie de intelectuali din Constanţa. În 1969 a absolvit Facultatea de Medicină Generală din Bucureşti, iar opt ani mai tîziu a devenit medic specialist diabetolog, potrivit telegraf on line.

Din 1996 era medic primar. A fost membru al Alianţei pentru România Constanţa, iar din noiembrie 2000 s-a alăturat echipei PSD Constanţa. În calitate de membru PSD a fost ales, în 2004, consilier local municipal la Constanţa, iar din toamna lui 2004 a devenit deputat al PSD Constanţa. Era căsătorit şi avea 4 copii. Din 1990 pînă în 2004, a fost, pe rînd, publicist - comentator la publicaţiile Contrast, Telegraf şi TV Neptun şi consilier editorial la revista Tomis Constanţa.
Deputatul PSD Corneliu Didaa fost unul dintre cei mai respectaţi politicieni ai Constanţei, avînd o activitate politică ireproşabilă. Dida este considerat unul dintre cei mai prolifici deputaţi, avînd cel puţin 12 iniţiative legislative şi numeroase luări de cuvînt în şedinţele din plenul Camerei Deputaţilor în actuala legislatură. Printre iniţiativele legislative iniţiate şi promovate de dr. Dida se numără proiectele privind trecerea unui pachet de acţiuni ale Portului, din administrarea Ministerului Transporturilor, în proprietatea Primăriei Constanţa; regimul juridic al falezelor şi plajelor Mării Negre; modificarea Ordonanţei privind contractele de concesiune publică; modificarea Legii gazelor; modificarea Legii energiei electrice; înfiinţarea Universităţii de Medicină şi Farmacie Constanţa.
La vremea când a murit Corneliu Dida Mazăre spunea că „Pe dr. Dida îl cunosc din 1990, cînd, alături de cîţiva colegi studenţi, scoteam o gazetă săptămînală, Contrast, undeva în beciul unei case naţionalizate. A bătut la uşa noastră domnul doctor, care ne-a povestit despre ce înseamnă România, despre istoria ei. Era un om foarte cultivat, cu nişte cunoştinţe generale vaste şi un foarte bun român. Pînă acum a rămas lîngă noi, a fost mentorul nostru, ne-a deschis mintea, ne-a luminat în multe privinţe, aşa cum a făcut-o şi la televiziune cînd explica tuturor constănţenilor ce s-a întîmplat în Ţara Românească şi ce va să fie. A fost o mare valoare a Constanţei, unul din cei mai buni deputaţi pe care i-a avut judeţul nostru şi mă doare sufletul că a dispărut atît de devreme dintre noi. Pentru mine este o pierdere personală. A fost alături de mine în ultimii 18 ani, de foarte multe ori m-am sfătuit cu domnia sa asupra a ceea ce trebuie făcut... Era un înţelept.”


sursa foto: Ziua de Constanţa



Postat: 26 mai 2015

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lumea Constantei Designed by Templateism Copyright © 2014

Imagini pentru teme create de Jason Morrow. Un produs Blogger.