Ultima ora

EVZ EXCLUSIV. Omul lui Nicușor Constantinescu a deturnat 2 milioane de lei din banii publici

Șeful Direcţiei pentru Agricultură Constanţa, Boris Parpală, a găsit în 2014 formula perfectă pentru a trece pe firma pe care o controla banii publici ai judeţului. Afacerea a primit numele pompos de „Strategii de dezvoltare locală”, scrie în ediţia de astăzi, EVZ.RO.


Pe 3 martie 2014, Parpală a parcat autoturismul Mitsubishi L200, aparţinând CJ Constanţa, care are în numărul de înmatriculare combinația de litere ,,CJC”, în faţa primăriei comunei Ciobanu.


Directorul a completat datele într-un contract, pe numele societăţii Fatum Consulting SRL. La finalul întâlnirii, Parpală a mai scos un document din valiză, un exemplar al strategiei de dezvoltare locală a comunei. După două săptămâni de la întâlnirea cu Parpală, pe 17 marie 2014, CJ Constanța a virat în conturile comunei 38.000 de lei. Contractul între Fatum Consulting și primăria Ciobanu a avut valoarea de 30.000 de lei fără TVA, respectiv 37.200 de lei cu TVA. Totul a mers ca pe roate, iar la s f â r ș i t u l lunii aprilie 2014 primăria a achitat facturile emise de Fatum Consulting.


Cazul de la comuna Ciobanu s-a repetat, la indigo, în alte aproape 20 de localități din Constanța, susţin procurorii DNA, care au analizat în 2015 această metodă de a scurge bani publici cu dedicație către firme de casă.
Contractele penale
Era vorba de contractele de prestări servicii cu Fatum Consulting, semnate cu localitățile: Ciocârlia, Aliman, Rasova, Cobadin, Ovidiu, Lipniţa, Mihai Viteazu, Ostrov, Băneasa, Deleni, Vulturu, Lumina, Ghindărești, Horia, Grădina, Pecineaga, 23 August, Comana, Topraisar, Amzacea și Independența. De fiecare dată, Parpală cunoștea cuantumul fondurilor care aveau să fie alocate de CJ Constanța fiecărei primării pentru elaborarea strategiilor de dezvoltare locală, emiţând facturi pentru exact sumele respective.
Materialul integral pe evz.ro.


Postat: 2 iunie 2015

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lumea Constantei Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Imagini pentru teme create de Jason Morrow. Un produs Blogger.