Ultima ora

Viorele. Victore! Pontaaaa. Ai luat avionul să pleci prin doctori. Uite ce avem la Constanţa. Din 2012.

CLINICĂ DE ORTOPEDIE DE CINCI STELE APRECIATĂ DE NUME MARI... 
 
Articolul a apărut în telegrafonline.ro. În data de 29 martie 2012
Cu aproximativ zece milioane de euro - 7 milioane de euro aparatura şi aproximativ trei milioane de euro amenajările (o parte din bani împrumutaţi pentru o perioadă de 20 de ani, o parte alocată de CJC), la iniţiativa preşedintelui CJC, s-a reuşit amenajarea unei clinici de talie... occidentală, după cum susţin medici de renume. În urmă cu fix un an demarau lucrările de modernizare la Clinica de Ortopedie şi Traumatologie din cadrul SCJU, clinică ce era evaluată, la acea vreme, ca fiind cea mai... deplorabilă. Aşa că s-a impus demararea imediată a lucrărilor. Constructorul a reuşit respectarea termenului promis (un an - n.r.), astfel că, ieri, a fost tăiată panglica de inaugurare a noii Clinici de Ortopedie şi Traumatologie Medicală. Inaugurarea a fost una pe măsură, la eveniment participând sute de personalităţi ale municipiului, dar şi ale judeţului, primari, directori de instituţii descentralizate, politicieni, oameni de afaceri, profesori, dar şi medici de elită din Bucureşti. Cel care se află la cârma SCJU, dr. Dan Căpăţână, s-a arătat încântat de finalizarea unui nou proiect pentru constănţeni şi mulţumeşte preşedintelui CJC pentru sprijinul acordat de fiecare dată. Managerul celui mai mare spital din judeţ susţine că, astfel, SCJU are o nouă Clinică modernă, de data aceasta de talie europeană. „Avem aparatură de ultimă oră, avem condiţii de cazare ultramoderne, avem specialişti de elită”, a declarat managerul. Fost ministru al Sănătăţii, prof. univ. dr. Mircea Beuran, prezent la inaugurare, a rămas plăcut surprins de imaginea noii clinici, apreciind implicarea autorităţilor locale în dezvoltarea SCJU. Renumitul prof. univ. dr. Ioan Lascăr, şeful chirurgilor plastici din România, susţine că, la Constanţa, se impunea amenajarea unei asemenea Clinici, mai ales că avem de-a face cu al doilea oraş din ţară, după Bucureşti. „Şi la acest capitol, Constanţa trebuie să fie după Bucureşti”, a declarat profesorul, recunoscând, însă, că fondurile sunt total insuficiente pentru dezvoltarea Sănătăţii locale. Chiar şi aşa, el este convins că şi la SCJU se vor putea rezolva, de acum, cazuri medicale de maximă complexitate. „Sunt convins că medicii de aici, în condiţiile date, vor face faţă provocărilor medicale”, adaugă profesorul. La rândul său, şeful Clinicii de Ortopedie a Spitalului Floreasca, prof. dr. Gheorghe Popescu, a catalogat Clinica drept una „excepţională, pe care nici unele spitale private nu o au”. Şi el a făcut referire la specialiştii care profesează la Constanţa, sperând ca pe viitor să nu mai existe probleme, iar constănţenii să nu mai fie nevoiţi să plece la Bucureşti sau la alte clinici din ţară. Binecuvântarea Clinicii de Ortopedie a fost dată de IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. După slujba de sfinţire, pentru fiecare salon şi cabinet medical au fost donate icoane, de către preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu.
PENTRU CONSTĂNŢENI Clinica respectă normele impuse de UE şi beneficiază de spaţii amenajate ultramodern. Blocul operator, ce se întinde pe o suprafaţă de 700 de m.p. şi are în componenţă patru săli de operaţii, un spaţiu de sterilizare şi anexele (spaţiu de pregătire a bolnavilor, zona postoperatorie), a fost dotat cu un sistem de ventilare cu flux laminar, aşa cum există în doar câteva mari spitale din ţară şi din Europa. Tehnologia, de ultimă oră, determină o scădere masivă a infecţiilor intraspitaliceşti. Şeful Clinicii, dr. Alexandru Şerban, a explicat importanţa aparatului de radiologie, unic în ţară, diagnosticul fiind, astfel, de mare precizie, datorită imaginilor pe care aparatul le poate oferi simultan. Condiţiile de cazare pentru pacienţii internaţi sunt de cinci stele, toate saloanele fiind dotate cu paturi ultramoderne, fiecare având câte o telecomandă ce vine în sprijinul pacientului care doreşte să-şi modifice poziţia. Nu în ultimul rând au fost amenajate: camerele de lucru pentru asistenţii medicali, laboratorul pentru determinări de urgenţă, sala de aplicare a protezelor gipsate, cu anexele pentru pregătirea feşelor, camera pentru medici anestezişti etc.. Astfel, cu fondurile CJC s-a reuşit finalizarea lucrărilor de modernizare pe întreg etajul IV al SCJU, unde funcţionează, la standardele impuse de UE, atât Clinica de Chirurgie Cardio-vasculară, cât şi Clinica de Ortopedie şi Traumatologie Medicală. Constănţenii, dar nu numai, vor beneficia de servicii medicale de cea mai bună calitate, oferite de profesionişti din Constanţa, dar şi din Bucureşti, de la Spitalul Floreasca, cu o experienţă importantă în domeniu. La SCJU profesează acum 6 medici şi mai multe asistente din capitală. 

INVESTIŢIILE CONTINUĂ Consilierul CJC pe probleme de sănătate, medic primar chirurg la Spitalul Floreasca Avram Mihnea, a declarat că finalizarea proiectului de la Ortopedie este unul de mare valoare, iar planurile de investiţie nu se termină aici. Urmează Chirurgia şi Ortopedia Pediatrică, Pediatria, Chirurgia Generală, Chirurgia Plastică şi Reparatorie Plastică Arşi etc., în funcţie de fondurile disponibile. O realizare extrem de importantă pe care preşedintele CJC a ţinut să o menţioneze este şi amenajarea accesului cu uşurinţă în SCJU, datorită proiectelor derulate de Primăria Constanţa. Nicuşor Constantinescu i-a mulţumit primarului Radu Mazăre pentru ajutorul dat, făcând referire la asfaltarea şi amenajarea sensului giratoriu de pe b-dul Tomis, dar şi la proiectul parcării etajate din faţa Ambulatoriului de specialitate. Cum Constanţa nu are şi un spital municipal, prezent la inaugurare, viceprimarul Decebal Făgădău a promis, de asemenea, sprijin, în acelaşi timp apreciind colaborarea cu CJC, dar şi cu conducerea SC JU.
Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, regretă că ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, care a fost invitat la inaugurarea Clinicii, mai ales că marţi seară a ajuns în judeţul nostru, nu a venit la SCJU, demonstrând astfel că s-a implicat în jocurile politice centrale. Constantinescu a declarat că voia să-i arate demnitarului noua Clinică de Ortopedie, proiect realizat doar cu bani locali, dar şi Clinica de Chirurgie Cardio-vasculară. 

  NOTĂ: fac precizarea că nu am făcut niciun fel de intervenţie pe textul din cotidianul Telegraf.

Postat: 16 iunie 2015




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lumea Constantei Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Imagini pentru teme create de Jason Morrow. Un produs Blogger.