Ultima ora

Nu-i de glumă. ANAF cere insolvenţa asociaţiilor de proprietari

În premieră pentru sistemul fiscal din România, o Administraţie Judeţeană a Finanţelor Publice a început să ceară insolvenţa asociaţiilor de proprietari pentru a-şi recupera creanţe ce provin din neplata impozitelor pe salarii şi a contribuţiilor sociale. La Botoşani, Administraţia Financiară a solicitat insolvenţa a şase asociaţii, scrie economica.net.


Şase Asociaţii de proprietari din Botoşani riscă astfel să intre în insolvenţă sau chiar în faliment, după ce Administraţia Finanţelor Publice Locale a solicitat Tribunalului Botoşani intrarea acestora în insolvenţă,  potrivit portalului oficial al instanţelor de judecată. Primele procese cu Asociaţiile de Proprietari au fost înregistrate pe 27 mai anul curent, când AJFP Botoşani a deschis patru dosare de insolvenţă. 


În unul din cazuri instanţa s-a pronunţat deja în favoarea Asociaţiei de Prorprietari. Decizia a fost însă atacată cu apel, ce urmează a fi judecat. Instanţa "admite contestaţia debitoarei (Asociaţia de proprietari nr 55 Botoşani n.red). Respinge cererea formulată de către creditoare (DGRFP Iaşi-AJFP Botoşani n.red)", se arată pe portalul instanţelor de judecată. Decizia Tribunalului datează din 30 iulie 2015, iar procesul, care are ca obiect deschiderea procedurii de intrare în insolvenţă la cererea creditorului, a fost înregistrat la începutul lunii iunie.

Din datele AJFP Botoşani, Asociaţia de Proprietari nr 55 din Botoşani a acumulat debite în valoare de 19.328 de lei reprezentând impozite pe salarii şi contribuţii sociale, la care se adaugă dobânzi şi penalităţi în valoare de 24.354 lei. 

Materialul integral pe economica.net.




Postat: 23 iulie 2015

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lumea Constantei Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Imagini pentru teme create de Jason Morrow. Un produs Blogger.