Ultima ora

Incendiu devastator la mănăstirea Halmyris, din judeţul Tulcea. Piatra de temelie a catedralei a fost pusă de IPS Teodosie




Mănăstirea Halmyris din Tulcea a fost cuprinsă de flăcări marţi seară, potrivi Romania Tv.

Incendiul izbucnit la una din chilii s-au extins cu repeziciune. Călugării au reuşit să se salveze, însă chiliile a zece dintre ei au fost distruse. Pagubele sunt însemnate.
În momentul izbucnirii incendiului de la mănăstirea Halmyris, călugării se aflau în chiliile lor. Câţiva muncitori din apropiere au văzut fumul şi au dat alarma.
Chiar şi aşa, chiliile, construite din lemn, au luat foc una după alta. Pompierii din Tulcea au intervenit cu două autospeciale, iar în ajutor le-au sărit şi pompierii voluntari din comuna Murighiol.
Pompierii s-au luptat mai bine de trei ore cu flăcările. Din datele preliminare, cauza incendiului ar fi centrala care asigura apa caldă şi căldura din chilii.
Despre Mănăstirea Halmyris
Manastirea Halmyris a fost intemeiata spre cinstirea Sfantului Epictet Preotul si Astion Monahul, martirizati in anul 290, ale caror sfinte moaste au fost descoperite pe 15 august 200. Cu un an inainte, aceeasi echipa descoperise bazilica episcopala a cetatii. Pe data de 8 iulie 2002, la Halmyris s-a asezat, de catre IPS Teodosie, piatra de temelie a catedralei noii manastiri, considerata a fi cea mai mare din intreaga Dobroge. Biserica de la subsolul catedralei a fost sfintita pe data de 8 iulie 2007. S-au construit doua corpuri de chilii, cu un arhondaric si o trapeza.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lumea Constantei Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Imagini pentru teme create de Jason Morrow. Un produs Blogger.