Ultima ora

Bulgaria va lansa licitaţia pentru petrol şi gaze în Marea Neagră. Parteneri vor fi norvegienii



Delian Dobrev (FOTO), șeful comisiei pentru energie din Parlamentul Bulgariei, a prezentat o procedură de licitație viitoare pentru două blocuri de explorare de la Marea Neagră pentru reprezentanții companiei de petrol și gaze Statoil din Norvegia, scrie agenţia Novosti.com. 

Dobrev s-a întâlnit marți cu Rune Bjornson, vicepreşedintele Companiei de Stat pentru gaze naturale Statoil.
Întâlnirea a avut loc în timpul Săptămânii Internaționale a Petrolului care are loc la Londra, unde sunt Dobrev și ministru adjunct pentru Energiei Zhecho Stankov prezintă oportunitățile pentru activități de explorare la cele două blocuri de la Marea Neagră.

Dobrev a precizat că Ministerul Energiei din Bulgaria spus că va publica anunțul de lansare a procedurii de licitație pentru prospectare și explorare a petrolului și gazelor în blocurile Silistar și Teres în Marea Neagră în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene (JO) în două săptămâni.
Oficialii companiei de petrol și gaze din Norvegia au explicat că au urmărit evoluția din regiune la activitățile de explorare în zona bulgărească Han Asparuh și zona românească a Mării Negre.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lumea Constantei Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Imagini pentru teme create de Jason Morrow. Un produs Blogger.