Ultima ora

Fotografie de familie: Cu cât stai mai aproape de Teodosie cu atât eşti mai mare în grad


Potrivit unei ştiri postate pe pagina oficială de internet a Arhiepiscopiei Tomisului, membrii Adunării Eparhiale s-au reunit joi (21 ianuarie) în ședință de lucru.

 Dezbaterile au fost precedate de oficierea slujbei de Te-Deum în Catedrala Arhiepiscopala Sf. Ap. Petru si Pavel de către IPS Teodosie, arhiereul locului.
Lucrările adunării s-au desfășurat în Palatul administrativ al Arhiepiscopiei, fiind deschise de cuvântul chiriarhului care a prezentat succint activitatea instituției în anul 2014, precum și planurile pentru anul 2015. 

De asemenea, IPS Teodosie, le-a mulțumit membrilor Adunării pentru sprijinul acordat Bisericii Ortodoxe, cerându-le ca și pe viitor să manifesteze aceeași implicare pentru buna desfășurare a activitățiilor eparhiei de la malul Mării: „astăzi analizăm ceea ce s-a făcut anul trecut și dorim să continuăm activitățile, să le îmbogățim, să le îmbunătățim și să creștem spiritul religios în rândul credincioților noștri. Am căutat să-i implicăm pe membri Adunării Eparhiale mai mult și sperăm ca în anul care a început să împlinim obiective din ce în ce mai îndrăznețe. Cel mai important obiectiv este acela de a aduce în adâncul sufletelor credința noastră străbună și de a-i face pe oameni să fie mai activi în Biserică și mai aproape de Dumnezeu”. 

În continuare, au fost prezentate și dezbătute bilanțurile departamentelor administrative ale Arhiepiscopiei, acestea fiind obiectul discuțiilor celor cinci comisii alcătuite din membrii Adunării. De asemenea, au fost discutate și aprobate principalele proiecte pentru anul acesta, fiecare membru exprimându-și punctul de vedere cu privire la acestea.

Conform  Statutului Bisericii Ortodoxe Române, Adunarea Eparhială este organismul deliberativ pentru toate problemele administrative, culturale, social-filantriopice, economice și patrimoniale ale unei eparhii. De asemenea, acest for este alcătuit dim membri mireni și clerici, în proporție de doua treimi mireni și o treime clerici, aleși din rândul oamenilor cu o viață religioasă și morală ireproșabilă.

În cuvântul de închidere al lucrărilor, IPS Teodosie , și-a reafirmat încrederea în sprijinul pe care Arhiepiscopia Tomisului îl v-a primi de la membri mireni ai Adunării și i-a asigurat pe toți cei prezenți că obiectivele pentru 2015 sunt mai mult decât necesare pentru sporirea credinței și imbunătățirea vieții religioase de la malul Mării.

Şi la final poza de familie

La terminarea şedinţei...hai la fotografiat. Şi ce mireni vedem noi de-a dreapta şi de-a stânga lui Teodosie?
Păi aşa cum ne uităm la imagine vedem în dreapta pe senatorul PSD Nicolae Moga, trimisul lui Ponta, al lui Mazăre, nu ştim precis. Se poate să fie chiar trimisul altcuiva de sus, mai de sus, foarte de sus. Nu ştim. Nici sursele noastre n-au ştiut nimic
La stânga este deputatul PNL Gheorghe Dragomir. În spatele ierarhului apare, destul de vag Cristinel Dragomir, vicepreşedinte al CJC cu atribuţii până de curând de ţinut locul lui Nicuşor Constantinescu. Pe acelaşi rând, undeva, mai în stânga se află pedelistul, probabil acum penelistul, Constantin Chirilă şi imediat în faţa lui un primar pe nume Gâscan. Nu ştiu care Gâscan. Şi nici de unde că parcă dunt doi primari Gâscan în judeţul Constanţa. Lângă Dragomir este Gheorghe Murat, primarul de la Topalu. Pe ceilalţi civili cu regret putem spune că nu am aflat cine sunt. Dar mai este timp.
Oricum le stă bine nu?
PS. mai este şi un filmuleţ postat pe Youtube de la Tv Trinitas.
Pe care îl puteţi viziona AICI.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lumea Constantei Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Imagini pentru teme create de Jason Morrow. Un produs Blogger.