Ultima ora

Zdeněk Burian. Google îl omagiază pe marele ilustrator de cărţi

Zdeněk Burian. Astăzi uriaşul motor de căutare Google.com şi-a schimbat logo-ul la aniversarea a 110 ani de la naşterea lui Zdeněk Burian


Potrivit wikipedia.org, Zdeněk Michael František Burian s-a născut la 11 februarie 1905, Kopřivnice, Moravia, Austria-Ungaria şi a murit în iulie 1981 la Praga, Cehoslovacia .
Zdeněk Burian. a fost pictor și ilustrator de carte a cărui operă a jucat un rol central în dezvoltarea reconstrucţiei paleontologice.
Zdeněk Buriana fost recunoscut iniţial doar în ţara sa natală, dar faima sa a trecut repede graniţele Cehoslovaciei de atunci.


Este considerat ca fiind cel mai influent paleo-artist al epocii moderne, şi chiar un număr de artiști au încercat să imite stilul lui.
Burian a fost un artist extrem de prolific numărul lucrărilor sale fiind estimate undeva între 15 și 20.000 de picturi și desene.


A ilustrat peste 500 de cărți (inclusiv subiecte de Istorie Naturală și numeroase romane clasice, cum ar fi Robinson Crusoe, Tarzan, Plutonia și aproximativ 600 de coperți de carte, din domeniile paleontologie și Palaeoanthropology.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lumea Constantei Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Imagini pentru teme create de Jason Morrow. Un produs Blogger.