Ultima ora

Consiliul Naţional al Audiovizualului a aplicat amenzi uriaşe posturilor Prima Tv, Kanal D şi Antena 1



Întrunit în şedinţă publică, Consiliul Naţional al Audiovizualului a analizat un amplu raport de monitorizare, întocmit de direcţia de specialitate, pentru zece posturi centrale de televiziune (Antena 1, Antena 3, B1 TV, Kanal D, Național TV, Prima TV, Pro TV, Realitatea TV, România TV și TVR 1), cu privire la durata publicităţii inserate în intervale de o oră, perioada monitorizată fiind cuprinsă între lunile februarie – decembrie 2014, tronson orar 18:00 și 23:00.


Constatând încălcări ale prevederilor art. 35 alin. (1) din Legea audiovizualului nr. 504/2002, cu modificările și completările ulterioare [“Proporţia de spoturi publicitare televizate şi spoturi de teleshopping dintr-un interval de o oră nu poate depăşi 20%, respectiv 12 minute; în cazul televiziunii publice durata acestora nu poate depăşi 8 minute din timpul oricărei ore date”], Consiliul a decis să sancţioneze cu amendă, pentru depăşiri foarte mari ale duratelor orare alocate publicităţii, următoarele posturi de televiziune:

- Prima TV, amendă în cuantum de 200.000 de lei;

- Kanal D, amendă în cuantum de 100.000 de lei;

- Antena 1, amendă în cuantum de 100.000 de lei;

De asemenea, posturile, care în perioada monitorizată au avut depășiri ce au însumat mai mult de 5 minute față de limita legală admisă pentru inserțiile de publicitate la televiziune, au fost sancționate cu somații publice, respectiv România TV, TVR 1, Național TV, B1 TV și Realitatea TV.


În aceeași ședință publică, CNA a decis să aplice o somație publică postului VOX din Cristuru Secuiesc pentru nerespectarea prevederilor art. 54 alin. (2) din Legea audiovizualului, conform cărora: „Furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia să solicite Consiliului acordul pentru orice modificare intervenită în documentele şi în datele declarate, prevăzute la art. 54 alin. (1) lit. b) şi e)”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lumea Constantei Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Imagini pentru teme create de Jason Morrow. Un produs Blogger.