Ultima ora

Din turnul de fildeș, în ”economia reală”: Cum a pierdut Academia Română 22 de hectare pe malul lacului Siutghiol și cine sunt beneficiarii


Cât să coste, la valoarea actuală, cele aproape 100 de hectare de teren pe care Academia Româna le-a pierdut în perioada 2006-2009 (o parte recuperate ulterior) – adică exact anii în cate traficul cu drepturi litigioase a asigurat prosperitatea mafiilor imobiliare pe care le vedem defilând, în ultimul an, la DNA?
 

În materialul de față, cursdeguvernare.ro prezintă mecanismele prin care academicienii, prin reprezentanții lor, au făcut pierdute terenuri cu poziții excepționale după ce, coborâți din turnul de fildeș în care-i credea societatea, au apelat la rețele care dau de furcă atât procurorilor, cât și presei de investigații. Astăzi – despre cele 22 de hectare de la Siutghiol.
***
Ioan Păun Otiman, secretarul general al Academiei Române până în urmă cu un an, în calitate de împuternicit pe toate deciziile care au avut legătură cu patrimoniul instituției, a generat – din propriile declarații, nici el nu știe cum – în perioada 2008-2014 pagube de milioane de euro instituției pe care a fost ales să o conducă.
Astfel, după ce în perioada 2006-2008 a făcut demersuri consistente pentru recuperarea patrimoniului imobiliar al Academiei confiscat de comuniști, în fazele finale ale retrocedărilor, când mai rămăseseră de îndeplinit doar formalități procedurale pentru punerea în posesie a Academiei cu aproape o sută de hectare de teren în orașul Constanța și în orașul Ovidiu, pe malul lacului Sutghiol, precum și cu o jumătate din imobilul simbol “Casa Coandă” de pe Bd. Lascăr Catargiu. Ioan Păun Otiman a renunțat subit la terenuri, vânzându-le pe sume infime.
Materialul integral pe cursdeguvernare.ro.
Sursa foto: cursdeguvernare.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lumea Constantei Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Imagini pentru teme create de Jason Morrow. Un produs Blogger.