Ultima ora

Revista presei: Vocea Constanţei- Interviu cu Alina Florentina Ghiță, voluntar al Fundaţiei Principesa Margareta a României

A fi voluntar, în aceste vremuri, este o dovadă de mare curaj și iubire pentru oamenii mai puţin norocoşi din jurul tău. Este dăruirea pe care o poți arăta celui ce are nevoie de sprijin, în cele mai grele vremuri ale vieții, în boală și bătrânețe, atunci când nu poți fi de folos societății pentru care ți-ai dedicat anii tinereții și maturității, scrie voceaconstantei.ro.


O societate care deseori uită de tine. Norocul unora sunt oamenii ca Florentina Alina Ghiță, o tânără de 24 de ani, voluntar pentru vârstnici al Fundației Principesa Margareta a României la Constanța.

La anii când mulți petrec zilele libere relaxându-se cu prietenii, la plajă sau în diverse locuri de distracție, Florentina, împreună cu prietenul ei Mădălin, însuflețesc zilele gri ale două doamne ajunse la senectute, singure și fără vreun sprijin moral și nu numai, din partea celor dragi. Cei doi tineri le ajută, le ascultă și sunt aproape de ele atunci când le este și mai greu și mai bine. Au suflete mari, deschise și îndreptate către nevoia de a ajuta. Pe oricine, oricât, în funcție de necesități și putințe. 

Iar astfel de lucruri și dorință de a face bine unor necunoscuți nu s-ar fi putut realiza fără sprijinul Fundației Principesa Margareta a României, care derulează programe pentru ajutorarea anumitor categorii sociale, cu sprijinul voluntarilor. În România, mii de vârstnici se confruntă nu doar cu boala și venituri scăzute, ci și cu mult mai dureroasa indiferență a semenilor și cu insuficiența unor servicii sociale adaptate nevoilor. Programul “Niciodată singur – voluntari aproape de vârstnici” își propune să lupte pentru demnitatea umană și împotriva izolării și a singurătății, prin promovarea voluntariatului si mobilizarea comunității pentru cauza vârstnicilor singuri de la domiciliu și din centrele rezidențiale.


Materialul integral pe voceaconstantei.ro.


Postat: 15 iunie 2015






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lumea Constantei Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Imagini pentru teme create de Jason Morrow. Un produs Blogger.