Ultima ora

Casă tradiţională a minorităţii tătare la Muzeul Satului din Bucureşti

În urmă cu puţin timp Elis Menagi a postat, pe pagina sa de Facebook, o adresă a managerului Paula Popoiu, de la Muzeul satului din Bucureşti, trimisă către Gelil Eserghep, preşedintele Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani din România în care se solicită stabilirea unei întâlniri.

Cu această ocazie ar urma să se discute „amănuntele transferării casei tradiţionale din teren în muzeu în cel mai scurt timp”.
Paula Popoiu mai arată în finalul invitaţiei sale că „aceste lucruri s-au discutat şi cu ing. Hagi Memet”.


Aleea minorităţilor sau Satul Nou cum a fost denumită noua zonă din Muzeul Satului care a fost inaugurată în anul 2011 la împlinirea a 75 de ani de la deschiderea acestui important proiect multicultural şi multietnic.


Încă de la început s-a stabilit ca în Satul Nou să fie amenajate o primărie, o şcoală, o staţie de poştă cu han, un canton de drum, remiza pompierilor, o casă tătărească, o gospodărie germană şi una evreiască.

Facem precizarea că proiectul Casa tătărească aparţine UDTTMR şi se doreşte a se face de ceva vreme numai că a fost o chestiune de timp astfel încât la această întâlnire se vor stabili detaliile de ducere la îndeplinire şi realizare.


Sursa foto: ziuaveche.ro


Postat: 26 iunie 2015

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lumea Constantei Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Imagini pentru teme create de Jason Morrow. Un produs Blogger.