Ultima ora

Cade băăăă... Pozele la Cazinoul Constanţa devin periculoase. Mai periculoase decât la 27.000 de volţi

Administraţia publică locală constănţeană a finalizat proiectul „Restaurarea şi reamenajarea promenadei şi a spaţiilor verzi din zona Vraja Mării-Cazino-Port Tomis“, proiect în valoare de 14.790.098,44 de lei, din
care contribuţia Uniunii Europene a fost de 9.560.835,17 lei, cea a Guvernului României, de 2.100171,02 lei, iar a Primăriei Constanţa, de 3.129.092,25 de lei. Proiectul a fost demarat în mai 2012 şi, potrivit declaraţiilor lui Ani Merlă, directorul Direcţiei Dezvoltare Programe din cadrul Primăriei Constanţa, este „o mândrie pentru municipalitate“: „Din punctul nostru de vedere, am reuşit să redăm un aspect de început de secol XX acestei zone de promenadă a municipiului“, a menţionat Merlă.

Aşa scrie în ZIUA de Constanţa în ediţia on line din 5 noimebrie 2014 când toată lumea s-a bucurat că s-a terminat lucrarea.
De verificat....
Ce nu a verificat nimeni. Sudura. Sudura care îmbină structuri din fontă (stâlpii) şi din oţel (barele).
Având în vedere că sudura nu s-a realizat în condiţii tehnice specifice unor astfel de construcţii cu diferenţe mari de carbon era normal să nu reziste.
Fisurile se creează imediat după ce se încheie lucrarea. Şi asta o ştie orice sudor căruia îi pui în mână un cleşte şi o mască. Cine ştie, ştie ce spun aici.
O contribuţie decisivă la defectele de sudură a avut-o şi apa sărată a mării care a influenţat apariţia coroziunii în cei mai fini pori.
Dar şi gheaţa care s-a format în porii respectivi pe timpul iernii şi care au ajutat la desprinderea sudurii.
Pentru a vedea dacă este aşa cum spun eu atât trebuie făcut: aduceţi un specialist în sudură de la Şantierul Naval Constanţa şi întrebaţi.
Sau întrebaţi, pentru completare, şi un cadru universitar de la facultăţile de profil de la Universitatea Ovidius.
Deocamdată a lucrat Dorel. Şi alţii trag.
Dar e bine. Vor face turiştii poze cu Cazinoul cel vechi şi cu promenada căzuta proaspăt reabilitată. Trebuie să facem ceva să ne facem de râsul omenirii.
O poză pe faleză, la Cazinou a ajuns la fel de periculoasă ca şi tensiunea de 27.000 de volţi unde se urcă toţi copiii pentru selfie.
Nu vreau s-mi imaginez ce ar fi însemnat un ciorchine de copii care s-ar fi prăbuşit între pietrele de jos. Când fac ei poze de grup.
Postat: 1 iulie 2015

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lumea Constantei Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Imagini pentru teme create de Jason Morrow. Un produs Blogger.