Ultima ora

Rareş Bogdan de la Realitatea Tv greşeşte. La Constanţa nu va mai fi ce-a fost

 Rareş Bogdan a anunţat că va discuta în emisiunea sa de aseară, la Realitatea TV, despre situaţia actuală din municipiul Constanţa.

Sub motto-ul, „Republica Mazăre la final”, jurnalistul a început prezentarea cazului cu o părere personală.
„Urmează ca locotenenţii să preia rolurile şefilor. Ce mi-e că vine Făgădău să preia ce făcea Mazăre. Altă Mărie cu aceeaşi pălărie. Eu nu cred că municipiul Constanţa e plină de îngeraşi şi că doar cei din jurul lui Mazăre erau corupţi. Eu cred că sunt multe grupuri care au interese”. 
 
Personal sunt convins că Rareş Bogdan greşeşte. Şi Rareş Bogdan şi noi toţi trebuie să înţelegem: nimic nu va mai fi cum a fost.
Ni se pare că totul va fi ca înainte. Dar mă întreb: cine va avea curaj să conducă, de exemplu, ceva care l-ar duce, într-un timp mai lung sau mai scurt la o sumedenie de probleme cu consecinţe civile sau penale. Sau ambele. Cine nu învaţă din păţaniile înaintaşilor ori e nebun ori e prost de-a binelea.
Pentru că nu cred că i se va părea prea confortabil lui Făgădău să meargă toată ziua la DNA, sau să vină DNA-ul la el pentru, cum se spune,...continuitate.


Uitaţi-vă la Cristinel Dragomir. Este în aceeaşi situaţie. Ingrată.
Urmaşul, temporar, al lui Nicuşor Constantinescu. A luat legea şi i-a flituit pe sportivi de nu s-au văzut. A aplicat principiul „decât să plângă mama...”.
Mai priviţi ce s-a întâmplat azi. Răducu Popescu, inspectorul şef de la învăţământul judeţean, şi-a dat demisia din Consiliul Local Municipal. Cel puţin până la ora care scriu aceste opinii nu a explicat nimănui nimic despre gestul lui.
O fi chestia cu corabia care se scufundă?

Şi mai luaţi în calcul ceva: la Mazăre, la Nicuşor Constantinescu, nu mârâia nimeni în şedinţe. Toţi îşi dădeau cu părerea la sfârşitul şedinţei de consiliu. Local sau judeţean. Făgădău şi Dragomir nu au aceeaşi forţă. Nu ţin bine frâiele în mână. În şedinţe vor fi contre de-acum încolo. Ori până acum nu erau. Şi ştim bine de ce.

Aşa că eu nu cred că Decebal Făgădău va face vreo mişcare greşită. Nu că aş avea mare încredere în Făgădău. Dar sunt convins că îşi va apăra pielea şi nu o să vrea continuitate în proiecte, în contracte, la DNA şi cu cătuşele.
Aşa că eu cred că Rareş Bogdan greşeşte. Şi repet: la Constanţa nu va mai fi ce a fost.

Postat: 08 aprilie 2015

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lumea Constantei Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Imagini pentru teme create de Jason Morrow. Un produs Blogger.