Ultima ora

Problema gripei aviare din judeţul Constanţa se discută la Prefectura Tulcea


COMUNICAT DE PRESĂ

Astăzi, 27 martie 2015, ora 13.30, la sediul Instituţiei Prefectului Judeţul Tulcea, sala de
videoconferinţe, s-a întrunit Unitatea Locală de Decizie din cadrul Centrului Local de Combatere a Bolilor Tulcea la solicitarea Unităţii Operaţionale din cadrul Directiei Sanitare Veterinare Tulcea. 

 
Ordinea de zi a şedinţei a fost constituită de suspiciunea unui focar de gripă aviară la specia pelican creţ, conform buletinului de analize nr. 10467 din 27.03.2015 eliberat de Laboratorul Sanitar din cadrul DSVSA Tulcea. 
 
Cele 108 cazuri au fost identificate de către inspectorii ARBDD în zona Insulei Ceaplace din Lacul Sinoe, perimetrul comunei Mihai Viteazu din judeţul Constanţa, fiind prelevate şapte exemplare pentru efectuarea analizelor în cadrul laboratoarelor din Tulcea şi Constanţa, iar 101 exemplare au fost incinerate la SC Protan Agigea.
Cu acest prilej a fost adoptat Planul de măsuri pentru prevenirea extinderii focarului pe teritoriul Judeţului Tulcea, precum şi implementarea măsurilor de biosecuritate stabilite prin Decizia 2005/734/CE pentru păsări domestice sau alte păsări captive şi supravegherea oficială a populaţiei de păsări sălbatice aflate în alte colonii din zonele ARBDD.
De asemenea, a fost dispusă demararea unei campanii de informare în localităţile Jurilova – Portiţa, Vişina, Lunca, Ceamurlia de Jos şi Baia, a asociaţiilor de pescari precum şi a medicilor de familie din zona limitrofă focarului.


Biroul de presă

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lumea Constantei Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Imagini pentru teme create de Jason Morrow. Un produs Blogger.