Ultima ora

Aleşii noştri vor să fie realeşi. Să-şi continue proiectele. Şi DNA-ul vrea

Primari, şefi de consilii judeţene, şi tot felul de instalaţi din eroarea electoratului, au intrat deja în campania electorală. Sloganul utilizat: nu şi-au terminat proiectele începute. 
 
Cu lozinca asta în frunte circulă prin localităţi. „Mai am multe de făcut”, spun ei pe unde trec. Şi arată cu degetul sau cu mâna roată: aici facem, aici dregem, aici vom seca dereaua, aici vom face să curga lapte prin dereaua asta. O vom face furnizor de curent electric. Neam de neamul nostru nu va mai plăti curentul.

Şi vin candidaţii şi turuie. Din băltoaca asta facem raiul de pe pământ. Aici va fi o staţiune balneară. Fiecare copac va deveni o pădure, fiecare şcoală cu patru clase va deveni filiala locală a cine ştie cărei prestigioase universităţi de rang mondial.
Unde n-a circulat niciodată autobuzul în următorii patru ani se va face aeroport iar copiii vor ajunge la şcoala din satul vecin nu cu microbuzul galben ci cu elicopterul sau cu balonul.

Vor fi locuri de muncă de... Locuri de muncă? Nu. La aşa bogăţie nici nu mai trebuie locuri de muncă. Noi vom fi toţi administratori.
Şi tot felul de fantezii din astea. Noroi pe uliţe? Asta era pe vremea străbunicilor. Nici nu veţi mai şti cu arată. Doar din pozele îngălbenite veţi mai şti.
Şi în timpul ăsta aleşii noştri, viitori realeşi, îşi fac planuri de continuat proiectele: o juma de milion de euro de la pavele, un milion de la achiziţia unui buldozer de mici dimensiuni că fiind prea mare consumă combustibil mult şi nu trebuie risipiţi banii comunităţii. 

Alte proiecte care trebuie continuate: licitaţii trucate, asfaltări de mântuială, drumuri pe hârtie, servicii inutile, angajări pe pile, plantaţii de salcâmi, şi câte şi mai câte din astea.
Ce? Nu sunt necesare? Nu trebuie continuate proiectele astea? Doar nu aţi vrea să le ia alţii de la capăt.

Totul va fi ca într-un serial. Cu „Va continua”.
La DNA.


Postat: 12 mai 2015

Un comentariu:

Lumea Constantei Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Imagini pentru teme create de Jason Morrow. Un produs Blogger.